چسب سیلیکات سدیم

سدیم سیلیکات های محلول (یا آب شیشه) محلولهای آب و شیشه‌های محلول هستند که از نسبت های متغیر Na2CO3 و SiO2 ساخته می شوند. سدیم سیلیکات از سه جزء سازنده تشکیل شده است:

  • سیلیس: جزء سازنده اصلی
  • قلیا: سدیم اکسید
  • آب: تعیین کننده خواص ترکیب های آب دار و بی آب.

این ماده در کنترل سایندگی لوله‌های آب و فرمول بندی لعاب و مینا بکار می رود. انواع محلول مایع آن در صابون‌سازی، پاک کننده‌های صنعتی و عمومی، چسب، سیمان‌سازی، ‌رنگ و پوشش، قالب ریخته‌گری، شناور‌سازی کانه، پایدارسازی پراکسید و کنترل خوردگی در لوله های آب و پیش ماده سیلیس مخلوط زئولیت کاربرد دارد.

سیلیکات سدیم نام عمومی ترکیب سدیم متا سیلیکات یا Na2SiO3 است و همچنین به نام های آب شیشه یا شیشـه مایع نیز شناخته شده است و می تـوان فرمول آن را به شکل Na2O∙SiO2 نیز نشان داد. به صورت محلول آبی و جامد در دسترس است و در صنایع سیمان، حفاظتِ غیر فعال آتش(Passive fire protection)، دیرگدازها، نساجی، فرآوری الوار و اتومبیل ها به کار می‌رود.

پايه اصلي اين چسب، سديم سيليکات پودر سفيد رنگي است که به آساني در آب حل مي‌شود و محلولي قليايي به وجود مي‌آورد. اين يکي از ترکيباتي است که شامل سديم اورتوسيليکات ، سديم پيرو سيليکات و ديگر ترکيبات مي‌شود. همه آنها شيشه‌اي (Glassy)، بي‌رنگ و قابل حل در آب هستند. سديم سيليکات در محلولهاي خنثي و قليايي پايدار است. در محلول‌هاي اسيدي، يون سيليکات با يون‌هاي هيدروژن واکنش مي‌دهد تا سيليکات اسيد را تشکيل دهد که وقتي گرم شود، سيليکا ژل را که ماده‌اي سخت و شيشه‌اي است، به وجود آورد.

نسبت سيليس به سودا يا Raito: يکي از مشخصات مهم در تعيين کاربرد انواع چسب‌هاي سيليکات در صنايع مختلف نسبت سيليس به سودا است.